Θρόμβωση

Η θρόμβωση, δηλαδή η απόφραξη κάποιου κλάδου ή της κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδή πολλές φόρες μπορεί να προληφθεί όπως π.χ σε άτομα που διαπιστώνει ο οφθαλμίατρος με την βυθοσκόπηση μεγάλου βαθμού αρτηριοσκλήρυνση στα αμφιβληστροειδή αγγεία ( αρτηρίες), και υπερτονία (αυξημένη πίεση).

Οι αρτηρίες που έχουν μυϊκό τοίχωμα με τις φλέβες που δεν έχουν διασταυρώνονται μεταξύ τους. Έτσι όταν υπάρχει αρτηριοσκλήρυνση των αρτηριών, αυτές γίνονται σαν “κορδόνια” και πιέζουν τις υποκείμενες φλέβες, με αποτέλεσμα να τις “στραγγαλίζουν” και να τις “φράσουν’.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αιμορραγίες, ισχαιμία και οίδημα του αμφιβληστροειδή που ανάλογα με την βαρύτητα, αντιμετωπίζονται θεραπευτικά με ενδουαλοειδικές εγχύσεις αντινεοαγγειακών παραγόντων ή Argon laser φωτοταξία, εφ’ όσον γίνει προηγουμένως ο κατάλληλος διαγνωστικός έλεγχος με Ο.C.T και φλουοραγγειογραφία ή Angio – O.C.T. Τα άτομα αυτά πρέπει να ελέγχονται επίσης συστηματικά με εργαστηριακές εξετάσεις που θα τους συστήσει ο οφθαλμίατρος και να παρακολουθούνται συχνά στο μέλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε κάθε απορία.