Οφθαλμολογικό Check Up

Περιλαμβάνει τους παρακάτω ελέγχους:

Περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των διαθλαστικών ανωμαλιών του οφθαλμού (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) με αντικειμενική εξέταση (διαθλασιμετρία με αυτόματο και manual διαθλασίμετρο) και υποκειμενική εκτίμηση με φορόπτερο ή δοκιμαστικό σκελετό και οπτότυπο με LSD οθόνη.

Το οπτότυπο με LSD οθόνη περιλαμβάνει ποικιλία εικόνων, παραστάσεων και video για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της contrast sensitivity (διαφορά της αντίθεσης) σημαντική για την ευκρίνεια της εικόνας κυρίως μετά τις επεμβάσεις Laser φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός).

Με κλασσικό τονόμετρο Goldman και το δυναμικό ψηφιακό τονόμετρο Pascal (μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης του οφθαλμού σημαντικού παράγοντα κινδύνου για γλαύκωμα).

Άμεση και έμμεση οφθαλμοσκόπιση με non contact υάλους (visual field) που δεν έρχονται σε επαφή με τον οφθαλμό, εξασφαλίζοντας έλεγχο του βυθού σε ικανοποιητική έκταση. Επίσης έλεγχος όλης της περιφέρειας του βυθού και του οπισθίου πόλου με contact ύαλο Goldman.

Έλεγχος των εξωτερικών εξαρτημάτων του οφθαλμού: βλέφαρα, δακρυϊκή συσκευή και του προσθίου ημιμορίου (επιπεφυκότας, κερατοειδής, φακός) με την σχισμοειδή λυχνία αλογόνου με αυτόματη συνεχόμενη μέχρι 40x μεγέθυνση.

Παράλληλη παρακολούθηση σε οθόνη TV και δυνατότητα φωτογράφησης. Η φωτογράφηση είναι σημαντική πολλές φορές για την συγκριτική παρακολούθηση της εξέλιξης ορισμένων παθήσεων – καταστάσεων με την πάροδο του χρόνου πχ. ενός μορφώματος βλεφάρου, ενός σπίλου ίριδος – αμφιβληστροειδούς κλπ.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε κάθε απορία.